Restaureringen af Anes Hus

   
Forside  

Istandsættelsen af Anes hus startede i sommeren 2001 umiddelbart efter det 2. åbne hus arrangement, og det blev en stor opgave. Med de penge der velvilligt var blevet doneret til bevarelsen af Anes Hus, blev bindingsværket grundigt gennemgået, og fornyet de steder, hvor det var råddent. Murstenene i mellem bindingsværket blev ligeledes fornyet.

Indvendig er der i køkken samt i værelse lagt nyt gulv i form af gule sten I stuen er der lagt nyt trægulv.

I det efterfølgende kan man følge lidt af istandsættelsen.

Om Anes hus  
Istandsættelsen  
Selskabet  
Kalender  
Privatlivspolitik  
Div. Links  
   
      Anes Hus før restaureringen

På dette foto er huset fotograferet efteråret 2000. Dette var inden restaureringen der begyndte i 2001.

Forinden var stråtaget blev fornyet af Skovvæsenet.

 

      Anes Hus bindværkets tilstand Da selve bindingsværket skulle efterses, kom det frem, at det meste af træværket nærmest jorden var meget råddent. Man ser tydelig, at de bærende stolper er rådne og at huset var meget medtaget. Mange af murstenene var også meget møre.
      Anes Hus Arbejdet inspiceres Her får formanden Erik Trolle samt kasserer Ib Høgild en snak med tømmermesteren om det nye bindingsværk. Man ser tydeligt at man har bevaret så meget som muligt. Der, hvor det hele var råddent, er stolper udskiftet, ellers har man nænsomt udskiftet dele af de rådne bindingsværk.
      Anes Hus Mutsen skiftes Dette billede viser hvor meget der måtte skiftes og genopbygges.
      Her ses stuen hvor der blev lagt trægulv, samt værelset. Begge rum er er sat i stand som de var oprindeligt. I værelse samt køkken, er der lagt gule mursten mens stuen har fået sit gulv. 
      feb. 2002.
Her ses huset så "færdigt" med 1. fase af restaureringen. Murene og bindingsværket samt det indvendige står færdigt.
     
      Anes Hus 2002 set fra vandet Her ses så huset fra søsiden efter at huset er kalket hvidt. Nogle vil sikkert spørge om ikke bindingsværket skal være sort. Huset var oprindelig helt hvidt, så sådan forbliver det.
      Her er så stuen med nyt gulv og nymalede vægge. Der er desuden kommet 2  billeder af Anes Hus op på væggen. Det venstre blev doneret på åbenthusdagen.
      Anes Hus

 

         
     

© Webmaster Steen Aage Nielsen Opdateret dato:  10-07-18